HTML

a mekdsz blog

Kiknek jut eszébe barikákkal és kacsákkal telefirkálva kiadni János evangéliumát?!

Címkék

ákos (1) albertschweitzer (1) allsouls (1) alma (1) angolszász (2) ateista (1) az élet értelme... (10) bánat (1) barátok (5) békásmegyer (1) biblia (5) bme (1) chad (1) c s lewis (1) dicsőítés (1) egyetem (10) egyház (4) ekgy (1) életvezetés (1) erő (3) értelmiségi (1) evangélium (12) evangéliuma (1) evangéliumi (6) fabiny (1) fáradtság (2) film (1) foci (3) francis (1) független (1) gasztro (1) halál (2) halál belül (3) heller (2) húsvét (1) icfb (1) igazság (1) ige (3) ígérgetés (2) ima (5) írás (1) író (1) jakab (1) jános (1) jános evangéliuma (8) janos evangéliuma (1) jazz (1) jézus (2) kacsák (1) kávéház (1) kenya (1) kereszt (3) kereszténység (3) kommunizmus (3) komoly (1) kongregacionalisták (1) könnyű (1) könyörület (1) kornis (3) közélet (1) középkor (1) közösség (7) kritika (3) külker (1) kultúra (5) l'abri (2) lélek (4) magyarság (1) mappa (1) márk (1) mee (1) megváltás (1) mekdsz (22) munka (1) művészet (2) nácizmus (1) nagypéntek (1) nemzetközi (4) nyáritábor (2) önkéntesség (1) öröm (1) oroszok (1) pannon egyetem (4) párbeszéd (1) pokol (2) politika (2) reformáció (1) református (1) remény (2) schaeffer (1) sérülés (6) sófár (1) stott (1) szabadegyházi (1) személyes (9) szemét (1) szenior (1) szenvedés (1) színdarab (1) sznobizmus (3) társadalom (4) telitabor (2) thanh (1) újhullám (1) újjászületés (1) újpogányság (1) usa (1) vagyok (17) vers (3) vizsga (2) webdsz (1) wycliffe (1) zene (2) zsidóság (1)

Friss topikok

Linkblog

2010.06.24. 17:25 contumax

MEKDSZ önkéntes program

 

CSATLAKOZZ A MEKDSZ ÖNKÉNTES PROGRAMJÁHOZ!

SEGÍTS EGY EGYETEMI DIÁKKÖRNEK A MISSZIÓBAN!

 

 

TÁMOGASS EGY DIÁKKÖRVEZETŐT ÉS EGY DIÁKKÖRT!

Szeretnénk, hogy azok, akik az egyetemi kötelességük mellett a diákkörök közösségi alkalmairól, az evangelizációk és előadások szervezéséről gondoskodnak, mindebben ne érezzék magukat magányosnak.

Arra hívjuk a szeniorokat, hogy a MEKDSZ közösségének szeretetét és gondoskodó figyelmét képviseljék a diákkörben!


 

 

TÁMOGASD A MISSZIÓI MUNKÁT AZ EGYETEMEKEN!

 

A MEKDSZ missziós szervezet, és ezt az elhívásunkat Istentől kaptuk. A növekvő diákköri aktivitás csak akkor nem válik öncélúvá, ha hűek maradunk a küldetésünkhöz. Ezt a célt a diákkörvezetőkön keresztül képviseljük a diákkörökben. Ez sokszor nem könnyű feladat.
 

Arra hívjuk a szeniorokat, hogy álljanak a vezetők mellé az egyetemi misszióban. Vegyenek részt a diákkörök alkalmain, ahová a munkatársak már nem jutnak el, és legyenek a mi szemünk, fülünk és szánk!


 

 

MILYEN KONKRÉT FELADATTAL JÁR AZ ÖNKÉNTESSÉG?

 

1, Diákkör-látogatás

 

Az önkéntes vállalja, hogy szemeszterenként 3-4 diákköri alkalomra ellátogat (kb. havi egy alkalom). Így lehetősége adódik, hogy szükség esetén tanácsaival vagy egyéb gyakorlati módon a diákkörvezetőt támogassa a vezetésben.

 

2, Diákköri információk átadása

 

Gyakorló piackutató szeniorok segítségével összeállítottunk egy kérdéssort, ami alapján az önkéntes viszonylag objektív értékelést adhat a diákkörről. Ez az értékelés segít a munkatársaknak, hogy meghatározzák, hol és miben tudnak a diákok segítségére lenni.

 

3, Önkéntes találkozó háromszor egy évben

 

Egy nagy össznépi tanévnyitó és -záró, illetve egy "évközi" alkalmat tervezünk, melyen a munkatársak és a főtitkár is aktívan részt vesznek. Ezeken az összes kapcsolati önkéntes összegyűlik, hogy beszélgessünk, tapasztalatokat osszunk meg, kicsit értékeljünk, együtt legyünk és közösen imádkozzunk. Itt avatunk be titeket a MEKDSZ aktuális híreibe is.

 

4, információs találkozók

 

Az önkéntesek szemeszterenként kétszer rövidebb információ-cserére gyűlnek össze. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a budapestiek négyfős kiscsoportban találkoznak, a csoport tagjai által egyeztetett időpontokban és helyen. A pesten kívüli önkéntesekhez pedig a MEKDSZ munkatársai utaznak le, és személyes találkozón beszélik át a diákkör helyzetét.

 

 

 

Találkozók menetrendje:

 

  • 1. találkozó: 2010. szeptember 17. NYITÓ-PIKNIK (Budapest)
  • 2. találkozó: alternatív időpont DIÁKKÖR ÁTBESZÉLÉS (Lakóhely szerint)
  • 3. találkozó: alternatív időpont DIÁKKÖR ÁTBESZÉLÉS (Lakóhely szerint)
  • 4. találkozó: 2011. február 5. TÉLI TÁBORI TALÁLKOZÓ
  • 5. találkozó: alternatív időpont DIÁKKÖR ÁTBESZÉLÉS (Lakóhely szerint)
  • 6. találkozó: alternatív időpont DIÁKKÖR ÁTBESZÉLÉS (Lakóhely szerint)
  • 7. találkozó: 2011. május 7. ZÁRÓ-PIKNIK (Budapest)

 

 

 


Jelentkezés

 

Arra kérünk, imádkozzatok, és ha kedvet éreztek, jelentkezzetek a MEKDSZ önkéntes programjába! A jelentkezés nyitott, bárki benyújthatja.
 

Döntésetekben vegyétek figyelembe, hogy egy évre való elköteleződést kérünk egy diákkör felé. Ha éppen mostanában kezdtél egy új munkahelyen, alaposan gondold át, hogy össze fogod-e tudni egyeztetni a feladataidat!

 

A jelentkezési lapot itt töltheted ki.

 

 

1 komment

Címkék: mekdsz önkéntesség szenior


A bejegyzés trackback címe:

https://vagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr302107093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shibaura 2010.08.14. 14:18:19

Ez tényleg megterhelő lehet. Igyekszem megtenni, ami rajtam áll.
süti beállítások módosítása