HTML

a mekdsz blog

Kiknek jut eszébe barikákkal és kacsákkal telefirkálva kiadni János evangéliumát?!

Címkék

ákos (1) albertschweitzer (1) allsouls (1) alma (1) angolszász (2) ateista (1) az élet értelme... (10) bánat (1) barátok (5) békásmegyer (1) biblia (5) bme (1) chad (1) c s lewis (1) dicsőítés (1) egyetem (10) egyház (4) ekgy (1) életvezetés (1) erő (3) értelmiségi (1) evangélium (12) evangéliuma (1) evangéliumi (6) fabiny (1) fáradtság (2) film (1) foci (3) francis (1) független (1) gasztro (1) halál (2) halál belül (3) heller (2) húsvét (1) icfb (1) igazság (1) ige (3) ígérgetés (2) ima (5) írás (1) író (1) jakab (1) jános (1) jános evangéliuma (8) janos evangéliuma (1) jazz (1) jézus (2) kacsák (1) kávéház (1) kenya (1) kereszt (3) kereszténység (3) kommunizmus (3) komoly (1) kongregacionalisták (1) könnyű (1) könyörület (1) kornis (3) közélet (1) középkor (1) közösség (7) kritika (3) külker (1) kultúra (5) l'abri (2) lélek (4) magyarság (1) mappa (1) márk (1) mee (1) megváltás (1) mekdsz (22) munka (1) művészet (2) nácizmus (1) nagypéntek (1) nemzetközi (4) nyáritábor (2) önkéntesség (1) öröm (1) oroszok (1) pannon egyetem (4) párbeszéd (1) pokol (2) politika (2) reformáció (1) református (1) remény (2) schaeffer (1) sérülés (6) sófár (1) stott (1) szabadegyházi (1) személyes (9) szemét (1) szenior (1) szenvedés (1) színdarab (1) sznobizmus (3) társadalom (4) telitabor (2) thanh (1) újhullám (1) újjászületés (1) újpogányság (1) usa (1) vagyok (17) vers (3) vizsga (2) webdsz (1) wycliffe (1) zene (2) zsidóság (1)

Friss topikok

Linkblog

2007.01.28. 11:01 Quintus Sertorius

Barikák, kacsák, virágok?

Valamikor a középkorban a kereszténység egy rettenetesen szomorú vallás volt. Pokol, tisztítótűz, örökké, égő kárhozat, amit mindenki bőszen igyekezett elkerülni, erejének minden megfeszítésével. Kézben a kéz, vállhoz a váll, pihenésre, boldogságra nincs idő, mert közel már a végső harc. Tisztára mint a kommunizmus.

Mára ez megváltozott. Az okos nyugati keresztények megtanulták, hogy pokol, ördög, meg más ilyen szörnyűségek nincsenek, tehát a riogatás helyett inkább valami szépet kell ígérni. Barikákat, például. Meg kacsákat, mert azok is milyen aranyosak már. Hogy a szép virágos rétekről, meg a ringó búzamezőkről ne is beszéljünk. Kövesd Jézust, és ez mind a Tiéd lesz, már itt, de ha mégse, akkor a túlvilágon tutira! Hát nem gönyörű?

Persze hogy az. Legalább annyira, mint egy mosóporreklám. Abban is van kisgyerek, fű, rét, meg persze minden foltot erőlködés nélkül kimosó csodapor. De azért mielőtt azt gondolnánk, hogy a valódi kereszténység is ilyen gyönyörű, és ugyanígy pénzen megvehető, nem árt végigpörgetni, hogy Jézus valamilyen furcsa módon egy büdös istállóba született bele, és minden valószínűség szerint elég randán festhetett a kereszten, szögekkel átvert kezekkel és lábakkal, amikből folyik a vér... tuti piros karika, 18-as felirattal.

Szóval halál, pokol, és szörnyűségek nélkül nincs feltámadás és földöntúli boldogság se. Csak barikák, kacsák, na meg persze virágok. De az meg kevés.

Szólj hozzá!

Címkék: kommunizmus pokol középkor kereszténység ígérgetés


A bejegyzés trackback címe:

https://vagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr7231622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása