HTML

a mekdsz blog

Kiknek jut eszébe barikákkal és kacsákkal telefirkálva kiadni János evangéliumát?!

Címkék

ákos (1) albertschweitzer (1) allsouls (1) alma (1) angolszász (2) ateista (1) az élet értelme... (10) bánat (1) barátok (5) békásmegyer (1) biblia (5) bme (1) chad (1) c s lewis (1) dicsőítés (1) egyetem (10) egyház (4) ekgy (1) életvezetés (1) erő (3) értelmiségi (1) evangélium (12) evangéliuma (1) evangéliumi (6) fabiny (1) fáradtság (2) film (1) foci (3) francis (1) független (1) gasztro (1) halál (2) halál belül (3) heller (2) húsvét (1) icfb (1) igazság (1) ige (3) ígérgetés (2) ima (5) írás (1) író (1) jakab (1) jános (1) janos evangéliuma (1) jános evangéliuma (8) jazz (1) jézus (2) kacsák (1) kávéház (1) kenya (1) kereszt (3) kereszténység (3) kommunizmus (3) komoly (1) kongregacionalisták (1) könnyű (1) könyörület (1) kornis (3) közélet (1) középkor (1) közösség (7) kritika (3) külker (1) kultúra (5) l'abri (2) lélek (4) magyarság (1) mappa (1) márk (1) mee (1) megváltás (1) mekdsz (22) munka (1) művészet (2) nácizmus (1) nagypéntek (1) nemzetközi (4) nyáritábor (2) önkéntesség (1) öröm (1) oroszok (1) pannon egyetem (4) párbeszéd (1) pokol (2) politika (2) reformáció (1) református (1) remény (2) schaeffer (1) sérülés (6) sófár (1) stott (1) szabadegyházi (1) személyes (9) szemét (1) szenior (1) szenvedés (1) színdarab (1) sznobizmus (3) társadalom (4) telitabor (2) thanh (1) újhullám (1) újjászületés (1) újpogányság (1) usa (1) vagyok (17) vers (3) vizsga (2) webdsz (1) wycliffe (1) zene (2) zsidóság (1)

Friss topikok

Linkblog

2007.03.05. 19:06 fotelszurkoló

János evangéliuma és a futball-huligánok

"Közel volt a zsidók húsvétja, Jézus is felment Jeruzsálembe. A templomban találta az ökrök, juhok és galambok árusait, és az ott ülő pénzváltókat. Ekkor kötélből korbácsot csinált, és kiűzte őket, valamint az ökröket és a juhokat is a templomból. A pénzváltók pénzét pedig kiszórta, az asztalokat felborította,  és a galambárusoknak ezt mondta: "Vigyétek ezeket innen: ne tegyétek az én Atyám házát kalmárkodás házává!" Ekkor tanítványainak eszébe jutott, hogy meg van írva: "A te házad iránt érzett féltő szeretet emészt engem." (János evangéliuma 2. fejezet)

Egy hónapja volt, hogy az olasz bajnokságban a Catania-Palermo meccs utáni összecsapásban meghalt egy rendőr.

Nagy botrány volt, elmaradt a következő forduló, kinyomozták az elkövetőt, aztán...aztán a bajnokság ment tovább. Szigorúbb rendőri ellenőrzés, biztonságosabb stadionok, de a cirkusznak mennie kell tovább, sok a pénz.

Egy 17 éves (!!!)  srác egy - a stadionból leszedett - mosdókagylóval(!!!) az utcán dobta meg a rendőrt. Olaszország megrendült ugyan, de katarzis, pláne megtisztulás a szurkolók között, az nem volt.  Ez az eset annyira szomorú és groteszk, hogy talán minden fotel-futball-fanatikus fejében megfordul, hogy bárcsak valami végre megváltozna huliganizmus ügyben. De nem úgy tűnik, hogy fog. Néha úgy tűnik, mintha az emberi sötétség a stadionokba koncentrálódna.

Azt hiszem, nem csak az egyház-ellenesek kedves bibliai része a fent idézett szakasz. Persze ott a templomról van szó, szóval a nagyon szent dolgokról, de az emberben valahogy csak benne van a remény, hogy Isten egyszer ugyanígy beviharzik a szentségtelen stadionjainkba, és kizavarja onnan a huligánokat, a rasszistákat meg mindenkit, aki befeketíti a játékot. És miért ne? Más reményt amúgysem látok, egy szurkoló meg mégsem lehet pesszimista.

Szólj hozzá!

Címkék: foci sérülés vagyok erő jános evangéliuma


A bejegyzés trackback címe:

https://vagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9643273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása