HTML

a mekdsz blog

Kiknek jut eszébe barikákkal és kacsákkal telefirkálva kiadni János evangéliumát?!

Címkék

ákos (1) albertschweitzer (1) allsouls (1) alma (1) angolszász (2) ateista (1) az élet értelme... (10) bánat (1) barátok (5) békásmegyer (1) biblia (5) bme (1) chad (1) c s lewis (1) dicsőítés (1) egyetem (10) egyház (4) ekgy (1) életvezetés (1) erő (3) értelmiségi (1) evangélium (12) evangéliuma (1) evangéliumi (6) fabiny (1) fáradtság (2) film (1) foci (3) francis (1) független (1) gasztro (1) halál (2) halál belül (3) heller (2) húsvét (1) icfb (1) igazság (1) ige (3) ígérgetés (2) ima (5) írás (1) író (1) jakab (1) jános (1) janos evangéliuma (1) jános evangéliuma (8) jazz (1) jézus (2) kacsák (1) kávéház (1) kenya (1) kereszt (3) kereszténység (3) kommunizmus (3) komoly (1) kongregacionalisták (1) könnyű (1) könyörület (1) kornis (3) közélet (1) középkor (1) közösség (7) kritika (3) külker (1) kultúra (5) l'abri (2) lélek (4) magyarság (1) mappa (1) márk (1) mee (1) megváltás (1) mekdsz (22) munka (1) művészet (2) nácizmus (1) nagypéntek (1) nemzetközi (4) nyáritábor (2) önkéntesség (1) öröm (1) oroszok (1) pannon egyetem (4) párbeszéd (1) pokol (2) politika (2) reformáció (1) református (1) remény (2) schaeffer (1) sérülés (6) sófár (1) stott (1) szabadegyházi (1) személyes (9) szemét (1) szenior (1) szenvedés (1) színdarab (1) sznobizmus (3) társadalom (4) telitabor (2) thanh (1) újhullám (1) újjászületés (1) újpogányság (1) usa (1) vagyok (17) vers (3) vizsga (2) webdsz (1) wycliffe (1) zene (2) zsidóság (1)

Friss topikok

Linkblog

2007.03.09. 10:53 adelphosz

A MEKDSZ és a Biblia

A MEKDSZ a vagyOK program keretében idén 10.000 János evangéliumát nyomtatott ki. A kreatív külső mellett a tartalom kiválasztása sem volt véletlen. Születhetett volna (?) olyan döntés is, hogy valami más evangélizációs írást ad ki, valamit, ami a jelen kor embereit és problémáit közvetlenül szólítja meg. De János evangéliumára esett a választás. És ez nem véletlen. János evangéliuma ugyanis egyrészt Jézus történetét mondja el hiteles forrásból, másrészt fontos része a Bibliának, mely a MEKDSZ legfontosabb könyve.

A MEKDSZ hitvallása így fogalmaz: „A Szentírás Istentől ihletett és eredeti formájában teljesen megbízható, legfőbb tekintély az igazság, a hit és az életvitel minden kérdésében.” Ha belegondolunk, ez elég meghökkentő mondat. Nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a különböző felekezetű hívőket tömörítő diákszövetség számára a Biblia – ahogyan az eredetileg íródott – teljesen megbízható könyv. Nincsen nagyobb tekintély, mikor az igazságról vitázunk, nincs biztosabb mérce a hit számára, és az életvitel minden kérdésében helytálló a véleménye.

A Biblia és a MEKDSZ elválaszthatatlanok egymástól. A MEKDSZ céljai megfogalmazásakor az Alapszabály ezt első helyen mondja ki: „A Diákszövetség célja, hogy tagjai és más, felsőoktatási intézményekben és középiskolákon tanuló hívő keresztyén diákok ismereteik bővülésével párhuzamosan növekedjenek Isten megismerésében, Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatuk mélyüljön el a Biblia tanulmányozása, az imádság és a közösség gyakorlása által, a diákélet sajátos körülményei között és kérdéseiben ismerjék fel, alkalmazzák, vállalják fel és nyíltan képviseljék a bibliai alapelveket.” (kiemelés tőlem) Céljai megvalósítása érdekében a MEKDSZ először is „segíti helyi diákkörök és bibliakörök... létrehozását és fejlődését” (kiemelés tőlem). A MEKDSZ tehát biblikörökből áll, mert a Bibliát tartja legfőbb tekintélynek.

Meggyőződésem, hogy a MEKDSZ addig erős misszió, amíg „bibliás” diákszövetség. A vagyOK kiadása ebből a szempontból is jó döntés volt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vagyok biblia ige mekdsz janos evangéliuma


A bejegyzés trackback címe:

https://vagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr4344604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása