HTML

a mekdsz blog

Kiknek jut eszébe barikákkal és kacsákkal telefirkálva kiadni János evangéliumát?!

Címkék

ákos (1) albertschweitzer (1) allsouls (1) alma (1) angolszász (2) ateista (1) az élet értelme... (10) bánat (1) barátok (5) békásmegyer (1) biblia (5) bme (1) chad (1) c s lewis (1) dicsőítés (1) egyetem (10) egyház (4) ekgy (1) életvezetés (1) erő (3) értelmiségi (1) evangélium (12) evangéliuma (1) evangéliumi (6) fabiny (1) fáradtság (2) film (1) foci (3) francis (1) független (1) gasztro (1) halál (2) halál belül (3) heller (2) húsvét (1) icfb (1) igazság (1) ige (3) ígérgetés (2) ima (5) írás (1) író (1) jakab (1) jános (1) jános evangéliuma (8) janos evangéliuma (1) jazz (1) jézus (2) kacsák (1) kávéház (1) kenya (1) kereszt (3) kereszténység (3) kommunizmus (3) komoly (1) kongregacionalisták (1) könnyű (1) könyörület (1) kornis (3) közélet (1) középkor (1) közösség (7) kritika (3) külker (1) kultúra (5) l'abri (2) lélek (4) magyarság (1) mappa (1) márk (1) mee (1) megváltás (1) mekdsz (22) munka (1) művészet (2) nácizmus (1) nagypéntek (1) nemzetközi (4) nyáritábor (2) önkéntesség (1) öröm (1) oroszok (1) pannon egyetem (4) párbeszéd (1) pokol (2) politika (2) reformáció (1) református (1) remény (2) schaeffer (1) sérülés (6) sófár (1) stott (1) szabadegyházi (1) személyes (9) szemét (1) szenior (1) szenvedés (1) színdarab (1) sznobizmus (3) társadalom (4) telitabor (2) thanh (1) újhullám (1) újjászületés (1) újpogányság (1) usa (1) vagyok (17) vers (3) vizsga (2) webdsz (1) wycliffe (1) zene (2) zsidóság (1)

Friss topikok

Linkblog

2007.05.17. 08:54 adelphosz

A MEKDSZ és a misszió

A MEKDSZ misszió. Pontosabban missziót végez. Még pontosabban, részt vesz a misszióban. A misszió ugyanis Isten ügye, aki a sötétségből szeretett Fia országába akar bennünket és még nagyon sokakat bevinni. Isten olyan embereken keresztül végzi ezt a missziót, akiket elhívott magának, őket pedig úgy hívta el, hogy korábban nekik is emberek mondták el az Isten országáról szóló örömhírt. És természetesen ők is másoktól hallották azt. Ha eléggé visszamegyünk az időben, eljutunk Krisztus első századi apostolaiig, akik szemtanúi voltak feltámadásának. Az első és huszonegyedik századi üzenet közötti azonosságról az újszövetségi iratokból győződhetünk meg - például János evangéliumából (l. vagyOK).

A MEKDSZ ebben a misszióban vesz részt, a vagyOK program ennek a missziónak egyik megvalósulási formája. Az a meggyőződés áll mögötte, hogy Krisztus országa létezik, az emberiség Isten nélkül sötétségben van, de aki hisz és Jézus követője lesz, a Szentlélek ereje által a sötétségből átjut ebbe az országba és örök életet nyer. 

A MEKDSZ missziója nem különbözik a keresztény egyházak missziójától, inkább a gyülekezetek kinyújtott karjaként működik. A különböző felekezetekből és gyülekezetekből az egyetemeken és főiskolákon tanuló diákokat fogja össze a misszió ügye érdekében, majd visszaküldi őket gyülekezeteikbe és felekezeteikbe – reménység szerint már nem egyedül, hanem azokkal együtt, akik hittek nekik, és maguk is Jézus követőivé lettek.

A MEKDSZ akkor tölti be célját, ha teljes erővel a misszió ügyét szolgálja.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr577109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Contumax 2007.05.17. 10:26:04

A kérdés már csak a hogyanra vonatkozik. Ez a legnehezebb. Ha egyfelől nézzük, azt mondhatjuk, misszió folyik a Mekdsz-ben. De vannak olyan hangok, akik szerint ez nem valósul meg. Mi a különbség? Miért lehet ennyiféleképpen megítélni úgyanazt a dolgot? És persze most merre tovább?

adelphosz 2007.05.17. 10:42:51

A misszió módszere sokféle lehet, de legfontosabb az inkarnáció. :) Vagyis az, hogy a mekdeszesek ott vannak az egyetemen. A hangsúly nem is a programokon van, hanem a hitelességen és az összefogáson. A MEKDSZ missziójának hogyanja mindig nagy kérdés volt, de a MEKDSZ missziós eredményei az elmúlt két évtizedre visszatekintve szerintem megkérdőjelezhetetlenek.

A MEKDSZ missziója a kreatív ötleteken túl szerintem akkor erős, ha a mekdeszesek a hitükben folyamatosan erősödnek és Szentlélekkel teltek. Az előbbiben sokat tud segíteni a munkatársi gárda.
süti beállítások módosítása