HTML

a mekdsz blog

Kiknek jut eszébe barikákkal és kacsákkal telefirkálva kiadni János evangéliumát?!

Címkék

ákos (1) albertschweitzer (1) allsouls (1) alma (1) angolszász (2) ateista (1) az élet értelme... (10) bánat (1) barátok (5) békásmegyer (1) biblia (5) bme (1) chad (1) c s lewis (1) dicsőítés (1) egyetem (10) egyház (4) ekgy (1) életvezetés (1) erő (3) értelmiségi (1) evangélium (12) evangéliuma (1) evangéliumi (6) fabiny (1) fáradtság (2) film (1) foci (3) francis (1) független (1) gasztro (1) halál (2) halál belül (3) heller (2) húsvét (1) icfb (1) igazság (1) ige (3) ígérgetés (2) ima (5) írás (1) író (1) jakab (1) jános (1) janos evangéliuma (1) jános evangéliuma (8) jazz (1) jézus (2) kacsák (1) kávéház (1) kenya (1) kereszt (3) kereszténység (3) kommunizmus (3) komoly (1) kongregacionalisták (1) könnyű (1) könyörület (1) kornis (3) közélet (1) középkor (1) közösség (7) kritika (3) külker (1) kultúra (5) l'abri (2) lélek (4) magyarság (1) mappa (1) márk (1) mee (1) megváltás (1) mekdsz (22) munka (1) művészet (2) nácizmus (1) nagypéntek (1) nemzetközi (4) nyáritábor (2) önkéntesség (1) öröm (1) oroszok (1) pannon egyetem (4) párbeszéd (1) pokol (2) politika (2) reformáció (1) református (1) remény (2) schaeffer (1) sérülés (6) sófár (1) stott (1) szabadegyházi (1) személyes (9) szemét (1) szenior (1) szenvedés (1) színdarab (1) sznobizmus (3) társadalom (4) telitabor (2) thanh (1) újhullám (1) újjászületés (1) újpogányság (1) usa (1) vagyok (17) vers (3) vizsga (2) webdsz (1) wycliffe (1) zene (2) zsidóság (1)

Friss topikok

Linkblog

2007.11.19. 10:56 contumax

Lumen Christi az ELTE-TTK-n

 

November 23. péntek 19 óra. ELTE lágymányosi campus északi épület, harmónia
terem.

A Lumen Christi gospel kórus, melyet fiatal amatõr énekesek és zenészek alkotnak, már 10 éve mûködik. Idõközben 3 lemezük jelent meg, és számos helyen adtak koncertet. Õk a “fekete gospel” zene hazai képviselõi, amely fekete gospelt jellegzetesen egyéni felfogásban adják elõ: saját ötleteikkel gazdagítják, színesítik, így formálják a maguk képére; így alakul ki saját, egyéni zenei világuk. A megtalált zene és az új utak keresésének öröme az, ami a koncertjeiken mosolyukból felénk árad. Rendkívül vidám, lendületes és energikus produkció.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr6233972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isti 2007.11.24. 19:14:11

Sziasztok! Mi is voltunk a koncerten. Fantaszikus minőségű zenei élmény volt. Párommal mindketten azonnal Lumen Christi fanok lettünk :)

DE!!!

Sajnos ezért nem állom meg, hogy írjak nektek. A koncerten nem csak pozitív élményben volt részünk. Az a nyomtatott és elektronikus anyag, amit minden résztvevő "feneke alá tettetek" egyszerűen katasztrófa.

Nem is kívánom részletezni. Mielőtt erre az írásra vetemedtem volna, természetesen megnéztem Vagyok program összes anyagát (weblapot, könyvecskét, CD-t). Az első benyomás az volt, hogy ez mindenről árulkodik, csak nem a János írása szerinti evagélium mentalitásáról!!! János (Jézust követve) a SZERETETRŐL beszélt. Ezzel ellentétben az egész vagyok program grafikai megjelenése kaotikus, barátságtalan, mindenhol a Vagyok program közömbös arcot vágó figurája fagyasztja ránk a mosolyt.

A szeretetlen érzést fokozta, hogy kipróbáltuk a CD-n található kvízt is. Azt nem is mondanám, hogy nagyon régóta ismerjük a "Legyen ön is Misszionárius" játékot, így az elején meglepett a hasonlóság, később pedig megbizonyosodtam róla, hogy ez is ugyanaz, hiszen a lap címe: Misszionárius! csak grafikailag átdolgozva.

Az első pár egyáltalán nem bibliai kérdés után ("van-e az eltén részecskegyorsító") és a program reakciói után ("nem sajnállak") rájöttünk, hogy szövegileg is át lett dolgozva. Nem tudom, hogy az eredeti szerző tud-e erről?

Összegezve: Sajnálom, hogy az a keresztyény csoport, akik ilyen remek koncertet tudnak szervezni, ilyen silány és barátságtalan anyaggal próbálják megragadni a fiatalság figyelmét. Sokkal jobban járt volna mindenki, hogyha egy olyan újszövetséget kap mindenki, mint amilyet a Gedeon társaság szokott adni. (Talán még költségben is olcsóbb lett volna.)

anikó 2007.11.25. 17:28:13

kérdezd meg a fiatalságot, h neki tetszik-e (nekem igen, jóarcok a betűtlegelő barik :) )

szerintem is remek volt a konci, köszi n_n

Contumax 2007.11.26. 11:13:29

Kedves Isti!

A MEKDSZ nevében is köszönjük a kritikát. Most nem viccelek, ez tényleg várt visszajelzés volt. Ami a kérdéseidet, kétségeidet illeti, a játékról tényleg jó megérzéseid voltak. A "misszionárius" játék programozója adta oda nekünk a kvíz alapját. De úgy tűnik, maradtak még átdolgozatlan részek benne :).

Azt írod, hogy nem bibliai minden kérdés. De hát persze, hogy nem. Képzelj el valakit az egyetemen, aki nem olvassa minden nap az Igét, vagy még nem is hallott róla. Ellenben mint egyetemista, vannak ismeretei az egyetemről, hiszen ebben a könyezetben mozog. Mit kezdjen egy olyan kvízzel, amiben csak olyan kérdések vannak, amikre mondjuk a keresztény ifisek tudnak csak válaszolni?

Amit a János evangéliuma mentalitásáról írsz, teljesen egyetértek!! Igazad van, a Biblia nem olyan mint a vagyok figura - főleg ha mérges. De hidd el, hogy egy János evangéliumát nem ismerő embernek viszont ez az arc, és amit sugall, nagyon is ismerős. Nagyon mai, nagyon helyi, jellegzetes és elterjedt életérzést formáz.

Mi valami mást ajánlunk. De ehhez segítünk kapcsolódni, mert ha már a borító idegen, akkor miért is nyitná ki valaki? Görögnek...

Üdvözlettel:
Dávid

Zsolti 2007.11.26. 22:50:28

Én meg pont dícsérni szerettem volna a füzetecskét... Szerintem nagyon igényes, és a célhoz talán legmegfelelőbb a dizájn, a körítés. Én nem is tudom, mikor láttam utoljára ilyen célú anyagot (plakát, honlap, szórólap,stb...), ami ennyire profi lenne.

Amikor először kezembe vettem, azt hittem, valami mobil szolgáltató cég reklámanyaga... :) Szóval minden elismerés a készítőnek.

A lemez viszont elég gyenge lett szerintem... Mind az ötlet, mind a megvalósítás. :( Lehet, hogy mégsem én vagyok a célközönség mintapéldánya?... :D

Egyébként ha a tartalomhoz elfogadtok kritikát, szerintem merész vállalkozás az egyik (számomra legalábbis) legnehezebben emésztheztő evangéliummal nyitni az érdeklődő felé. Nem mondom, hogy ez nem jó, de talán célravezetőbb lehet egy olyan könyvecske, ami a korosztályunkat érintő kérdések mentén közelíti meg az olvasót, és kérdések felvetése után vezetne el egy-egy evangéliumi idézethez, esetleg elmélkedéshez. (abban a választ remélve) Ha azt kérdeznéd, hogyan, fogalmam sincs... :) nem egyszerű.
A tiszta evangélium mellett szól viszont, hogy ha nem írtok mellé semmit, akkor azt nem értelmezi félre senki... :), mert valljuk be, nehéz olyan gondolatokkal teletűzdelni, ami "megkérdőjelezhetetlen".

Ez az én véleményem, ahogy azt láthattuk, van másmilyen is. Összességében nagyon tetszik!
süti beállítások módosítása